|
|
05 Ağustos 2008 Salı 09:14
|
Yaşam
|
MARS TOPRAĞINDA YAKICI TUZ MADDESİ BULUNDU: Evet su var, hayatın gelişmesi için ortam var ama TOPRAĞI UYGUN DEĞİL
"Kızıl gezegen" olarak da bilinen Mars'ın toprağını mayıs ayından beri inceleyen "Zümrüd-ü Anka" (Phoenix) adlı robotun, Mars toprağında hayatın oluşumunu oldukça güç hale getiren bir kimyasal madde bulduğu bildirildi.
Bilim adamlarının Mars'ın kuzey kutbu yakınında, Dünya'dakini andıran ve asparagas, yeşil bezelye ve şalgam yetiştirmeye elverişli araziler bulunduğu yönünde daha önce yaptıkları açıklamalara karşın, yapılan ikinci laboratuvar testleri, Mars toprağında kimyasal olarak aktif ve son derece yakıcı bir tuz olarak bilinen ''perchlorate'' maddesinin bulunduğunu ortaya çıkardı. Bilim adamları bulunan maddenin perchlorate olduğunun doğrulanması halinde Mars toprağının hayat oluşumu için daha önce inanılandan daha az elverişli olduğunun açıklık kazanacağını söylediler.
Ürek’in “Filmde Aysun’la öpüşme sahnelerimiz var” açıklamalarını yalanlayan Kayacı, “Filmlerde öpüşmem, sevişmem” demişti.
ABD’li uzmanlar yaklaşık 8 milyar yıl içinde Güneş’in Dünya’yı yutacağını ve Dünya’nın alev topu haline geleceğini tespit etti.
Kuzey Kutbu'nun Kanada kara suları içinde bulunan 4 bin yıllık buz dağlarının parçalandığı ve sürüklenmeye başladığı açıklandı.
İlkbaharda Türkiye'ye gelen göçmen kuşlar, kışı geçirecekleri Afrika'ya gitmek için kanat çırpmaya başladı.
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen Süper Loto 6/54 oyununun bu haftaki çekilişi yapıldı. İŞTE ŞANSLI NUMARALAR:
Jimi Hendrix'in 1967'de sahnede yaktığı ilk gitar, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen müzayedede, 346 bin Avro'ya satıldı.
|