|
|
31 Ağustos 2008 Pazar 08:27
|
Yaşam
|
Facebook Türkçe yayına başladı
Dünyanın en büyük internet tabanlı sosyal iletişim ağı facebook Türkçe yayına başladı
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, bir süredir çeviri çalışmalarını "Translations" (Çeviriler) adlı uygulama sayesinde gönüllü üyelerinin katkılarıyla sürdüren Facebook, bu çalışmaları tamamlayarak, yayın yaptığı 21 dilarasına Türkçe’yi de ekledi.
Translations uygulamasını kullanan yaklaşık 27 bin Türk üye tarafından hazırlanan çevirinin, siteyi kullananlarca gerçekleştirildiği için "kolay anlaşılır, samimi ve günlük konuşma diline uygun" olduğu belirtiliyor.
Facebook’a Türkçe olarak üye olmak ve giriş yapmak için "tr.facebook.com"adresi kullanılabiliyor.
Mevcut üyeler ise sayfanın en altında solda "English" yazan bölüme tıklayıp "Türkçe"yi seçerek Facebook’u Türkçe kullanmaya başlayabiliyor.
Diğer bir yol ise sayfanın en üstünde sağ bölümdeki "Account" (Hesap)menüsünden "Language"i (Dil) seçip, "Primary Language"i (Birincil Dil)"Türkçe" olarak ayarlayarak kullanılabilir.
İngiliz The Times gazetesi, 2008 yılının en iyi 100 filmini seçti. Listenin 5’inci sırasında Reha Erdem’in ‘Beş Vakit’ filmi yer aldı.
Bergüzar Korel'in görüntülerinden oluşan videonun sonunda ‘Türban sana çok yakışıyor Bergüzar’ yazısı görülüyor.
Tatlıses, şov programında konuğu Ersin Korkut'la birdirbir oynamasını eleştiren Bayülgen'i yanlış buldu.
NTV'de spor haberleri sunan Burcu Esmersoy, kendini savunma ihtiyacı hissetmiyormuş.
Yurdun dört bir yanında, güneşin batışıyla gökyüzünde ortaya çıkan görüntü Türk bayrağını hatırlattı.
Galatasaray Hamamı'na giden Travolta tellaklardan yağlı masaj ve köpük banyolu 'paşa servisi' istedi
|