|
|
18 Ocak 2007 Perşembe 15:05
|
Yaşam
|
Dişetinizde sorun mu var... Kanser olabilirsiniz...
Tedavisi neredeyse kanser kadar güç olan dişeti hastalıklarının, ölümcül pankreas kanserine yakalanma riskini artırdığı ortaya çıktı
Bu yöndeki ilk güçlü delili ortaya koyan Harvard üniversitesi Kamu Sağlığı Fakültesi, üzerinde araştırma yaptığı pankreas kanserine yakalanmış 216 kişinin 67’sinde dişeti hastalıkları da bulunduğunu tespit edildi. En ölümcül 4’üncü kanser türü olan pankreas kanserinin de tedavisi çok güç ve nelerin bu hastalığa yol açtığı pek de bilinmiyor. Ancak sigara, obezite ve diyabet, olası nedenler arasında gösteriliyordu. Şimdi de dişeti hastalıklarının yarattığı iltihaplanmaların da bu hastalığa yakalanma riskini artırabileceği ortaya çıktı.
VE BU İCADIN BAŞINDA DA GOOGLE'IN PATRONUNUN KARISI VAR
Google geçtiğimiz günlerde yaptığı bir yenilikle, kullanıcıların arama sonuçlarını istedikleri gibi düzenleyebilmesini sağlayan bir sistem geliştirdi.
Time’ın yılın buluşları listesinde asıl yıldız, 4 numaradaki Hulu.com. NBC ve Murdoch ortaklığıyla bu yıl kurulan bir internet sitesi.
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen Sayısal Loto'nun bu haftaki çekilişi yapıldı. Kazandıran numaralar; 3, 10, 26, 28, 39 ve 47 olarak belirlendi.
Tüm dünyada albümleri 100 milyondan fazla satan Amerikalı hard rock grubu Guns N’Roses’ın 15 yılı aşkın zamandır beklenen albümü sonunda, grubun sosyalleşme sitesi MySpace’teki sayfasından yayımlanmay
|