Dolar yükselecek diyenler şokta!

Doların yükselişe geçeceğini iddia eden ekonomistlere inanıp dolara yatırım yapanlar büyük hayal kırıklığı yaşıyor.

Türkiye'nin Rusya'dan S - 400 alması halinde doların 10 liranın üstüne çıkacağını iddia eden ekonomistler fena çuvalladı.

Amerika ile ilişkilerin kısmen de olsa normalleşmesi ve Amerikan Merkez Bankası FED'in faizde indirim beklentisi, doları beklentilerin çok altına düşürdü. Dolar nisan ayından sonra tekrar 5.60'ın altına indi.

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası'nın faizi indirme kararının ardından doların fırlayacağını bekleyenler yanıldı. Kısa süreli bir çıkışın ardından dolar, TL karşısında düşüşe geçti.

FED KARARI DÜŞÜŞTE ETKİLİ OLDU

Geçtiğimiz hafta başlayan düşüş, bu hafta başında da devam etti. Amerika Merkez Bankası'nın (FED), faiz indireceğinin piyasalarda yüksek ihtimal olarak görülmesi dolara olumlu yansıdı.

NİSAN AYINDAN BU YANA İLK KEZ 5.60'IN ALTINDA

Nisanda 5.60'ın üzerine çıkan, temmuz başında tekrar 5.60'ın altını test eden dolar, Türkiye ve uluslararası piyasalardaki olumlu etkilerden sonra bir kez daha 5.60'ın altına indi ve 5.55'tan işlem görüyor.

EKONOMİSTLERE İNANANLAR KAYBETTİ

Felaket tellallığı yapan ekonomistlerin, "Dolar 10 lira ile 16 lira arasında yükselebilir" yorumlarına kanıp birikimlerini dolara yatıranlar çok büyük kayıplar yaşadı.

Doların 6 lira olduğu dönemde 100 bin dolar alanlar, düşüşün ardından ortalama 10 bin lira kaybetti.