OECD ekonomi raporu yayınlandı Türkiye'ye güzel haber!

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Türkiye ekonomisi için 2020 büyüme tahminini 1,6'dan yüzde 3'e yükseltti.

Türk ekonomisindeki toparlanma tüm hızıyla devam ediyor. Dış kaynaklı operasyonlara maruz kalan Türkiye ekonomosi düzeliş trendini devam ettiriyor.

Süreç yabancı kredi derecelendirme kuruluşları ve diğer ekonomik örgütlerin raporlarına da yansıyor.

Fitch'ten yapılan olumlu açıklamanın ardından bir iyi haber de OECD'den geldi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini 2019 için yüzde eksi 0,3'ten yüzde 0,3'e, gelecek yıl için de yüzde 1,6'dan yüzde 3'e yükseltti.

OECD 'Kasım Ayı Geçici Dönem Ekonomik Görünüm Raporu'nu yayımladı.

Raporda, dünya ekonomisi için eylül ayında yayımlanan ara rapordaki yüzde 2,9'luk 2019 büyüme tahmini korunurken, yüzde 3'lük 2020 büyüme öngörüsü ise yüzde 2,9'a düşürüldü.

TAM İKİ KAT ARTTIRDI

Raporda, Türkiye ekonomisinin 2019'da yüzde 0,3 büyüyeceği öngörüsüne yer verildi. Söz konusu oran, bir önceki raporda yüzde eksi 0,3 olarak belirtlimişti.

OECD raporunda Türkiye ekonomisinin 2020'de yüzde 1,6 büyüyeceğine yönelik tahmininin yüzde 3'e yükseltildi. Türkiye ekonomisindeki büyümenin 2021'de toparlanarak yüzde 3,2'e çıkacağı ifade edildi.

TÜRKİYE EKONOMİSİ SON DÖNEMDE HIZLA TOPARLANDI

Raporda, Türk ekonomisinde büyüme belirtilerinin son dönemde olumlu seyrettiği ifade edildi. Hükümet kanadında sağlanan teşviklerin sonuç verdiğini söyleyen raporda iç talebi tahmin edilenden daha fazla canlandığıı, TL'deki değer kaybının da ihracatı desteklediği vurgulandı.