Ahmet Hakan-Ece Üner kavgasına Hıncal Uluç da katıldı: 'Sen haksızsın!'

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ve Show TV haber spikeri Ece Üner arasında çıkan polemiğe Hıncal Uluç da dahil oldu.

Koronavirüs salgınının Türkiye'de ortaya çıkmasının ardından birçok dükkan sahibi temizlik ürünleri gibi talebi kat kat artan ürünleri fahiş fiyat zammıyla satmaya başlamıştı. 

'SORSANIZ HEPİMİZ MÜSLÜMANIZ' DİYEREK TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Salgının Türkiye'de ortaya çıktığı ilk günlerde oluşan bu manzaraya tepkisini dile getiren Show TV haber spikeri Ece Üner, ‘’Sorsan hepimiz Müslümanız. Ama gel gör ki, namaz 5 vakit, ahlak 24 saat farz’’ ifadelerini kullanmıştı.

AHMET HAKAN TEPKİ GÖSTERDİ

Ece Üner'in tepkisini haksız bulan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ise ''Fırsatçılık yapanların 5 vakit namaz kıldığına dair bir belge var mı elinde?'' sözleriyle tepkisini dile getirmişti.

ECE ÜNER'DEN AHMET HAKAN'A CEVAP

Ahmet Hakan'a daha önceki yazılarını hatırlatarak yanıt veren Ece Üner, şöyle demişti: "Toplumun kutuplaştığı bir dönemden geçerken, sözlerimi tamamen çarpıtıp, saptırıp bunu yaparken de büyük haksızlık yaparken, bu yaptığınız sizin tanımladığınız Müslümanlığa sığar mı? Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi birini doğru anlamak bir idrak sorunu kadar belki daha fazla bir niyet ve bir ahlak sorunu."

HINCAL ULUÇ AHMET HAKAN'I HAKSIZ BULDU: 'USTA DERSİ'

Tartışmaya bugün duayen gazeteci Hıncal Uluç da katıldı. Uluç, Sabah gazetesindeki köşesinde şunları yazdı:

Okur Yüksel Durak diyor ki.. Hem de pek haklı olarak diyor ki..
"Salgın doğal.. Panik ve fırsatçılık şeytani. Sorulsa, Hiçbir şeyden korkumuz yok... Allah'tan başka. O'na da topu topu, Bir can borcumuz var.
Lakin gelince bir virüs, İsmi konunca; Corona... Karıştı çarşı, karıştı pazar, Kalmadı ne kolonya, ne makarna.
İmdi, Müslümanız diyorsak, İslam bizden utanır... Yok, İnsanız diyorsak, Babamız Adem utanır."
Yüksel Okur'a, Ahmet Hakan'dan başka itiraz eden çıkmaz sanırım.
Sevgili dostum Ahmet, Show TV Ana Haber sunucusu Ece Üner "Namaz 5 vakit, ahlak her vakit farzdır" lafından ne fitneler çıkarmış, kıza nasıl saldırmıştı geçen hafta da, kıyametler kopmuştu. Girin internete "Ahmet Hakan Ece Üner" yazın okuyun..
Yeri geldi, fikrimi söyleyeyim..
Ahmet!. Sen haksızsın. Hem de fena halde haksızsın. Bu lafı arkana alıp, laiklere saldırdın bir de.. Bu ülke anayasasına göre her Türk vatandaşı laiktir Ahmet.. Ben de laikim ve de Müslümanlığımı da, büyük din alimi, dedem Müftü Muharrem Efendi'den öğrendim.
"Namaz 5, ahlak her vakit farzdır" dinime de, laisizme de uygun bir laftır. Ne Müslümanı rahatsız eder, ne Yahudiyi, ne Hristiyanı, Budisti.. Ne de ateisti!.
Güzel, doğru, yerli yerinde laf kimi rahatsız eder, bir düşün!.