Flaş! HDP'li Adnan Selçuk Mızraklı'ya şafak operasyonu

Terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık suçundan bir süre önce açığa alınan Diyarbakır Eski Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı şafak operasyonuyla gözaltına alındı.

Terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle hakkında 8 ayrı soruşturma açılan HDP'li Diyarbakır eski Belediye Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, düzenen şafak operasyonuyla gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcığı'nın emri üzerine emniyet güçleri henüz şafak sökmeden Mızraklı'nın evine operasyon düzenledi ve HDP'li ismi gözaltına aldı.


19 AĞUSTOS'TA AÇIĞA ALINMIŞTI

Adnan Selçuk Mızraklı, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde HDP'den yüzde 62 oy oranıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. Göreve geldikten sonra terör örgütü PKK'nın güdümüne giren Mızraklı, 19 Ağustos 2019 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınmıştı.

Mızraklı görevden alınma sonrası da terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen HDP'nin terönlerine katılmış ve salonda bulunan PKK sevicileri tarafından sözde PKK marşı okumuştu.



Mızraklı en son CHP İstanbul İ Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte katıldığı bir konferansta, "Mızraklı, “Şimdi Suriye’ye bakın. Sınırda IŞİD’lilerle yan yana duranları, gülümseyenleri. Ne zaman PYD bölgenin güvenliğini sağladı, yüzleri değişti. Bir olursak bu zulmü bitirecek kapasitemiz var. Kazanacağız. Mutlaka kazanacağız” diyerek terör örgütü YPG'ye övgler dizmişti.


Emniyete götürülen Mızraklı'nın gün içinde sorgusuna başlanacağı belirtiliyor.