Meteoroloji’den sağanak uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre de, kuzey ve doğu kesimlerde, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışların etkili olması ve etkisini artırarak devam etmesi bekleniyor.

Temmuz ayında artan hava sıcaklıklarının ardından, başta İstanbul olmak üzere birçok ilimizde birkaç derecelik sıcaklık düşüşü yaşandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre de, kuzey ve doğu kesimlerde, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışların etkili olması ve etkisini artırarak devam etmesi bekleniyor. Bugün, Karadeniz bölgesinde yaşanan bazı sel ve su baskınlarının ardından, bölgede tahliye ve kurtarma çalışmaları başlatıldı. Peki, bu akşam ve yarın hava durumu nasıl olacak? Bu başlık altında, illerimize göre hava durumu tahminleri saatlik olarak yer almaktadır.

13-14 TEMMUZ HAVA DURUMU

Yağışların; Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevreleri ile bu akşam saatlerinde Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bitlis ve Muş çevreleri ile Van'ın güney ve doğu, Hakkari'nin doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m²)olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı ile Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvcvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile yarın öğle saatlerinden sonra Bursa ve Bilecik çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin güneybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli(40-60 km/sa)olarak esmesi bekleniyor.

EDİRNE 16°C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL 21°C, 26°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu

KIRKLARELİ 16°C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu

KOCAELİ 19°C, 25°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı