Didem Soydan Domuz Gribine yakalandı! Domuz Gribi nedir? Domuz Gribinden nasıl korunulur?

Ünlü manken sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Domuz Gribine yakalandığını duyurdu.

Ünlü manken sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Domuz Gribine yakalandığını duyurdu.

Ünlü model Didem Soydan'ı domuz gribi hastanelik etti.

Soydan, sosyal medya hesabının 'Story' bölümünden serum aldığı sırada yattığı hastane odasından paylaşımda bulundu.

"BLOKLAMA SERBEST"
Güzel manken, ünlü isimlerin kolunda serumla görüldüğü selfielere atıfta bulunarak şunları yazdı: “Bu geceye kısmetmiş, Domuz gribi… (Serum yiyen kolumu koyarsam, bloklama serbest)”

DOMUZ GRİBİ NEDİR? DOMUZ GRİBİNDEN NASIL KORUNULUR?

A tipi influenza virüsü olarak da bilinen H1N1 virüsünün sebep olduğu bir grip türü olan domuz gribi, sıklıkla kış aylarında görülen ve mevsimsel grip hastalığı ile aynı belirtilerle kendini gösteren bir hastalıktır. Domuz gribi şeklinde adlandırılmasının nedeni virüsün domuzlarda görülen grip hastalığına neden olan virüsler ile büyük benzerlik göstermesidir.

Kuş, domuz ve insan griplerine neden olan virüslerin bir karışımı olan H1N1 virüsü, insanlarda yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, üşüme ve titreme gibi tipik soğuk algınlığı belirtileri ile kendisini gösterir. Virüsün hızlı bir şekilde yapısal değişikliğe uğrayabilmesi nedeniyle domuz gribi başlangıçta çok tehlikeli olmayan ve hafif seyreden bir hastalık iken zamanla daha tehlikeli bir hastalık haline gelmiştir.

Hasta mutlaka evde dinlenmelidir. Öksürme ve hapşırma sırasında ağız ve burun kağıt mendille kapatılmalıdır. Gripli kişilerden mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Eller sık sık sabunlu suyla yıkanmalı dır. Grip virüsünün yayılmasını önlemek için masa, kapı kolları, mutfak tezgahları, oyuncaklar gibi yüzeyler deterjanla silinmelidir. Hasta kişilere ait çarşaf, çamaşır, havlu, çatal, bıçak, bardak gibi nesnelerle temas edilmemelidir. Ayrıca hastaların maske takması da gribin yayılmasına karşı faydalı bir önlemdir.