ABD Ekonomi Bakanı'ndan flaş virüs açıklaması

Dünya teknoloji devi Apple Koronavirüs nedeniye Çin'deki mağazalarını kapatma kararı alırken ABD Ekonomi Bakanı'ndan flaş bir açıklama geldi...

Çin'de ortaya çıkarak bütün dünyayı tedirgin eden Koronavirüs tehdidi hakkında ortaya atılan iddialar okuyanları hayretler içerisinde bırakmaya devam ediyor.

O iddialardan bir tanesi de Koronavirüs'ün ABD tarafından baş edilemeyen Çin ekonomisini bitirmek üzere kullandıldığıydı.

Her geçen gün bu iddiaları destekleyen gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Starbucks, McDonald's gibi dev küresel firmalar bir bir Çin'deki varlıklarını azaltırken bir açıklamada Çinli teknoloji markaları karşısında satış rakamları bazından bakıldığında ikinci plana gerileyen teknoloji devi Apple'dan geldi.

APPLE ÇİN'DEN ÇEKİLİYOR

Apple’dan yapılan açıklamada şu ana kadar 200’ü aşkın kişinin ölümüne neden olan ve 20’nin üzerinde ülkeye yayılan yeni tip koronavirüsü nedeniyle Çin anakarada bulunan tüm mağazalarını 9 Şubat tarihine kadar kapatılmasına karar verildiği belirtildi.

ABD'Lİ BAKANDAN ÇARPICI AÇIKLAMA

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, önceki gün bir televizyon programında yaptığı konuşmada koronavirisü nedeniyle bu ülkedeki ABD’li firmaların ülkeye geri döneceğini ve istihdamı artıracağını söylemişti.