İmamoğlu canlı yayında rezil oldu

Habertürk ekranlarına konuk olan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul iftirası Prof. Dr. Celal Şengöl'ün canlı yayına katılmasıyla çöktü. Şengöl'ün canlı yayına katılmasının ardında İmamoğlu'nun panik halleri sosyal medyada gündem oldu.

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Habertürk canlı yayınında baltayı taşa vurdu. Katıldığı her platformda Kanal İstanbul karşıtlığını dile getiren İmamoğlu, Prof. Dr. Celal Şengöl'ün canlı yayına bağlanmasıyla çileden çıktı. 

Celal Şengöl'ün canlı yayına bağlanmasına sinirlenen İmamoğlu, "Celal Şengör'ün telefonla buraya bağlanması doğru değil yanlıştı. Ben İBB başkanıyım. Burada 4 gazeteci arkadaşım var bağlamanız yanlıştı. Çünkü Celal Şengör'e ben telefonda yanıt vermem. Doğru değil. Ben herhangi bir konuğunuz değilim. 16 milyonluk kentin belediye başkanıyım. Celal Bey buraya gelseydi ben onlar yüz yüze sohbet ederdim. Bilim insanı olarak saygı duyduğum bir insan. Söylediklerinin yüz 30'u anlaşıldı 70'i anlaşılmadı. Ben depremi tetikler demedim. " şeklinde konuştu.

İMAMOĞLU SANDIĞI DA KABUL ETMEDİ

Kanal İstanbul'la ilgili referandum sorusuna 'Gayet tabi' yanıtını veren İmamoğlu İsmail Saymaz'ın "Referandumda İstanbullular evet derse ne olur?" sorusu üzerine "Referandum tek başına işi çözmez. Davamı açarım." dedi.

İmamoğlu Şengör canlı yayına bağlanmadan önce şunları söylemişti:

Celal Bey depremle ilgili konuştu, suyla ilgili konuşmadı. DSİ'nin raporunda zemin etüdü ve sondajlar yapılsa da her zaman beklenmedik durum ortaya çıkar. Ayrıca kayalardaki çatlaklar tespit edilemez, tuzlu su Terkos'a girer ve tümüyle kaynak olmaktan çıkar, İstanbul'un büyük bölümü susuz kalır. 427 milyon metreküp su elden çıkar. Kaybedecek su kaynağının yakın bölgede alternatifi de bulunmamaktadır. Özellikle Istranca'dan gelen su kaynağı, yeraltı marifetiyle Avrupa yakasını besleyen kaynak. Kanal İstanbul'un bir başka arızası tümüyle yeraltı su kaynaklarınızın, açıldığı an yaratılacak olan adaya geçmesini engelliyor. Siz dolayısıyla çorak, kurak bir alan ortaya çıkarıyorsunuz. Devlet Hava Meydanları 8 Mayıs 2014'de Odayeri ile çalışma izni talep edilmiş. Kuş gözlem yapılması için müsaade edilmiş. Havalimanında en az 13 km. uzaklıkta tesis edilmesi isteniyor. Uçuş güvenliğini sağlamak adına buranın kaldırılması isteniyor. İSTAÇ cevap veriyor, kusura bakmayın biz burayı kaldıramayız. İSTAC diyor ki, burada bir ihtiyaç var. Buranın bu şekilde olması gerekiyor. Bir anda talimat veriliyor, bir başka imzayla. 2017'de hemen depolama sahasının kapatılacağı bilgisi veriliyor ve alan kapatılıyor. Ne yazık ki, DSİ'nin raporuna gösterilen tavır, DHMİ'nin kanala gösterdiği tepkiden sonra değiştirilen raporlar. Belediyenin iştirakine yapıla müdahale, birçok raporun aslında nasıl hazırlandığına dair belgedir.