Kılıçdaroğlu, CHP'nin Kur'an-ı neden yasaklattığını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir canlı yayında CHP döneminde yasaklanan Kur'an-ı Kerim okunmasıyla ilgili dikkat çekici itiraflarda bulundu.

CHP' döneminde Kur'an'ın yasaklanmasıyla ilgili dikkat çekici itiraflarda bulunana CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, belge gösteriyor, 'CHP Kur'an'ı yasaklattı' diye. Bakıyorsunuz belgede gerekçe var. Yanlış yazılmış, yasaklanmış. Mevlid yasaklandı deniyor ama belgeye göre portakal suyu bile Mevlid'in içine girmiş. Bu yüzden yasaklanmış. Bir ülke nasıl kurulmuş? Yabancı devletlerle yazışmalar, Meclis tutanakları vs. gibi çok değerli belgeler var." şeklin konuştu.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Kılıçdaroğlu, yaptığı erken seçim çağrısına yönelik bir soru üzerine de "Temel çağrıda bulunma gerekçem şu, gerçekten ekonomide çok ciddi bir deprem var aslında. Dolara bakın, avroya bakın nerede, sterline bakın nerede, bizim Türk lirası güneş altındaki kar gibi eriyor. Ciddi bir devalüasyon yaşıyoruz. Yara daha çok sıcak, önümüzdeki günlerde fatura çok ağır olacak" dedi.