Lig hakkında bomba iddia! Federasyon bu sezonu oynanmamış kabul edecek

A Spor Yayın Koordinatörü Ender Bilgin, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun bu sezonu, koronavirüs salgını nedeniyle 'oynanmamış' ilan edeceğini söyledi.

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen alanlardan biri de spor oldu. Dünyanın birçok yerinde müsabakalar ertelenirken, bazı ligler tamamen sona erdirildi.

Türkiye'de Futbol Federasyonu tarafından alınan karar neticesinde maçların Haziran ayında tekrar başlatılacak. Fakat basketbol karşılaşmaları hakkında federasyon yetkililerinden henüz resmi bir açıklamala gelmedi.

'BASKETBOL LİGİ OYNANMAMIŞ KABUL EDİLECEK'

A Spor Yayın Koordinatörü Ender Bilgin, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun, içinde bulunduğumuz sezonu 'beyaz sezon' ilan ederek oynanmamış sayacağını söyledi.

Bilgin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''Basketbolun paydaşları birbirleri ile görüştüler konuştular. Sayın bakanımız diğer federasyonları da kabul etti. Hafta içinde de tekrar bir toplantı yaptılar. Basketbolda gidişat biraz daha netleşmeye başladı. Benim aldığım bilgilere göre bugün Basketbol Federasyonu çok büyük bir olasılıkla ligin oynanmamış kabul edileceğini ilan edecek.''