ÇALIŞMA HAYATI

Asgari ücret 2020 kaç olacak? Asgari ücret görüşmesi son durum

Asgari ücret görüşmesi sürerken partiler de asgari ücret 2020 için tekliflerini açıklıyor. Asgari ücret için BBP Başkanı Mustafa Destici de teklifini açıkladı ve asgari ücretin 2020'de 2 bin 475 lira olması gerektiğini söyledi.

Asgari ücret için işçi sendikaları ve hükümetin pazarlığı sürüyor. Gözler asgari ücret görüşmelerinde... BBP lideri Destici, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun birinci toplantısını gerçekleştirdiğini hatırlatan Destici, geçen yıla göre bütçedeki artış oranını esas alarak asgari ücretin belirlenmesinin doğru olacağını söyledi.

DESTİCİ ASGARİ ÜCRET TALEBİNİ AÇIKLADI

Destici, "2019-2020 arasındaki bütçe artış oranı yüzde 22.5. Dolayısıyla da bu hesaplamayla bu yıl asgari ücretin 2 bin 475 lira olmasını biz Büyük Birlik Partisi olarak teklif ediyoruz. Doğru olanın, hakkaniyetli olanın bu olduğunu ifade ediyoruz ve özellikle gelir dağılımının adaletli bir şekilde dağıtılmasının da bir sonucu olduğunu ifade ediyoruz. Bütçe ne kadar artmışsa bütün kesimlerin aynı oranda istifade etmesi gerekir. Asgari ücretlilerin de bundan istifade etmesi gerekir" diye konuştu.

Yorumlar
Günün Manşetleri