ÇALIŞMA HAYATI

Bankalar emekli promosyonlarında verdiği sözü tutmadı! Emekli promosyon ödemeleri sadece yarısı yapıldı

Emekli maaşı banka promosyonları için 2020 sözü bazı bankalarca tutulmadı. Emekli promosyonlarını almayı bekleyen binlerce emekli bankaların promosyonların yarısını yatırmasıyla hayal kırıklığına uğradı.

Bazı özel bankalar emeklilere vaat ettiği promosyonun yarısını hesaplara yatırdı. Emekliler, bankaların bu tutumuna tepki gösterip kandırıldıklarını belirtirken, bankalar ise "Sorunu çözeceğiz" diyor.

Emeklilerin 3 yılda bir bankalardan aldığı promosyonlar hesaplarına yatmaya başladı. Ancak bazı emekliler promosyon oranlarını görünce büyük bir şok yaşadı.

Birçok özel bankanın vadettiği oranların yarısı kadar promosyon ödediği görüldü. Promosyon reklamlarıyla kandırıldığı yönünde şikâyette bulunan emekliler, bankalarla karşı karşıya geldi. Sorunla ilgili bilgi veren emekliler, eş zamanlı olarak web sitelerine de yüzlerce şikâyet yağdırıyor.

SÖZ KONUSU VAADİN 625 TL'Sİ HESAPLARA YATTI
2020-2023 yılını kapsayacak olan emekli promosyon oranları bankalarla Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yaptığı toplantıların ardından geçtiğimiz şubat ayında belirlenmişti. SGK, 1.500 TL'ye kadar olan emekli maaşları için 500 TL, 1.500-2.500 TL arasındaki maaşlar için 625 TL, 2.500 ve üzeri emekli maaşları için de 750 TL olarak alt limit belirledi. Bunun ardından ocaktan itibaren 13 milyon emekliyi çekebilmek için ardı ardına kampanyalar açıklayan bankalar, emeklilere yüksek oranlarda promosyon vaadinde bulundu.