ÇALIŞMA HAYATI

Emekli adaylarına avans fırsatı! 2020 yılı en düşük emekli avansı ne kadar oldu?

Emekli olma adayı olan vatandaşlara avans fırsatı geliyor. Emekli başvurusu yapanlara sunulan avans imkanının aynısı emekli olan vatandaşlara da sunulması gündemde... İşte detaylar

Emekli olmayı bekleyenler vatandaşlara avans fırsatı geliyor. Emekli başvurusu yapanlara sunulan avans imkanının aynısı emekli olan vatandaşlara da sunulması gündemde. Eğer konuyla ilgili onay çıkarsa mevcut emekliler üç maaş tutarında avans çekme hakkına kavuşacaklar. 2020 avans tutarları ne kadar oldu? Avans çekmek isteyen emekliler için en az 3776 TL ödenmesi gündemde. Emekli maaş ve avanslarıyla ilgili son dakika gelişmeleri ve detayları...

EMEKLİ OLANLARA DA AVANS KONUSU GÜNDEMDE

Emekli maaşının bağlanmasını bekleyenler için talepte bulunmaları halinde 6 bin 972 lira avans veriliyor. bu imkanın aynısı mevcut emekliler için de yapılması gündemde. Emekli maaşının bağlanmasını bekleyenlere yönelik avans uygulamasında, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), net asgari ücretin 3 katına kadar ödeme yapıyor.

Bu yıl için avansın tutarı 6 bin 972 lira. Avansın bağlanacak gelir ve aylıkların birikmiş tutarından fazla olan bölümü, daha sonra gelir ve aylıklardan 1/4 (yüzde 25) oranında kesilerek mahsup ediliyor.

Emeklilik başvurusu yapan kişiye avans ödemesi yapılması için, aylığın 90 gün içinde bağlanamamış olması ve yazılı başvuru yapılması gerekiyor.

TAKSİTLE KESİLECEK
Şimdi bu uygulamanın mevcut emekliler için de hayata geçirilmesi gündemde. Bu konuda gözler Çalışma Bakanlığı'nda. Emekliler, bu imkanı dört gözle bekliyor.