ÇALIŞMA HAYATI

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği sorgulama! Kısa çalışma ödeneği Nisan ödemeleri bugün yatıyor

Kısa Çalışma Ödeneği hesaplara 5 Mayıs 2020 tarihi itibariyle yatırılmaya başlandı. Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında nisanda kapalı olan işyerlerinde çalışanların kısa çalışma ödenekleri bugün parça parça dağıtılacak. e-Devlet üzerinden Kısa Çalışma Ödeneği sorgulama işlemi gerçekleştiriliyor.

Onbinlerce işletmenin personel sayısında kısıtlamaya gitmemek için başvurduğu kısa çalışma ödeneği için ilk maaşlar 5 Mayıs Salı günü hesaplara yatacak. Kısa Çalışma Ödeneği bilgileri, E-Devlet üzerinden sorgulanabilecek. Peki, Kısa Çalışma Ödeneği nereden alınıyor, nereye yatırılıyor? İşte, Kısa Çalışma Ödeneği hakkında merak edilen tüm detaylar 

Nisan ayı ödemeleri ise 5 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. 

Günlük kısa çalışma ödeneği; sigortalının son oniki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının % 60’ıdır. Bu şekilde hesaplanan kısa çalışma ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının % 150’sini geçemez

Mart ayı için ödenek hakkı bulunan ancak daha önce almamış olanlar da ödeneklerini bu ayla birlikte alacaklar. Ücretsiz izne ayrılan vatandaşlara verilecek günlük 39 TL'lik nakdi ücret desteği ise 8 Mayıs Cuma günü ödenecek.

3.2 milyon çalışan başvurdu

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un açıkladığı son rakama göre ödeneğe bugüne kadar 300 bin firma, 3.2 milyon çalışan için başvurdu.