ÇALIŞMA HAYATI

İşsizlik maaşından faydalanamayanlara verilecek olan nakdi ücret desteği ödeme tarihi belli oldu

İşsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan vatandaşlara verilecek olan 'nakdi ücret desteği' ile ilgili merakla beklenen tarih belli oldu. 22 Nisan itibariyle başlatılan 'nakdi ücret desteği' başvuruları, 3 Mayıs'ta son bulacak. Peki 'nakdi ücret desteği' ödemeleri ne zaman yapılacak? Detaylar haberimizde...

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NEDİR?

Salgın nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde 17 Nisan ila 17 Haziran arasında hiçbir işçinin iş sözleşmesi feshedilemiyor. Bu süreçte kapatılan ya da faaliyetleri azalan ve bu nedenle işgücü fazlalığı oluşan işyerlerindeki işçilerden ücretsiz izne çıkarılanlar ve kısa çalışma ödeneği alamayanlar için nakdi ücret desteği uygulanacak. 

Nakdi ücret desteğinin kapsamında iki kesim var. İlk olarak ücretsiz izne çıkarılan işçiler destekten yararlanabilecek. Bu durumdaki işçiler için nakdi ücret desteği 17 Nisan’dan sonraki her gün için net 38.94 TL olarak ödenecek.

İkinci kesim ise, 16 Mart tarihi ve sonrasında iş sözleşmesi feshedilen ancak prim ödeme şartlarını sağlayamadığı için işsizlik maaşı alamayanlar. Bu durumdaki kişilere de 17 Nisan tarihinden itibaren işsiz kaldıkları süre boyunca 3 ayı geçmemek üzere nakdi ücret desteği sağlanacak. 

Bu çerçevede 16 Mart’ta işten çıkartılan ancak işsizlik parası alamayan bir kişi 17 Haziran’a kadar yeni bir iş bulamazsa 3.504 TL nakdi ücret desteği alabilecek. Ücretsiz izne çıkarılanlar için işveren tarafından SGK’ya bildirim yapılacak. İşverenlerin bildirim yapması ve işçiye ait IBAN bilgilerini SGK’ya iletmesi nakdi ücret desteği için yeterli.