ÇALIŞMA HAYATI

Kıdem tazminatı korona virüs mağduru çalışanlara verilecek mi?

Korona virüs nedeniyle bazı şirketler çalışanlarını evden çalıştırırken bazıları ücretli izin yoluna gitti. Korona nedeniyle çalışanların ne gibi hakları var? İşten ayrılmaları durumunda kıdem tazminatı alabilirler mi?

İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla koronavirüs tedbirleri kapsamında onbinlerce mekân geçici olarak kapatıldı. Bu mekânlarda çalışanlar ise ay sonunda ücret alıp alamayacaklarını merak ediyor. Erdoğan, kısa çalışma ödeneğinin devreye alındığını duyurdu.

İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt, işçilerin durumu, evden çalışma ve kısa çalışma ödeneğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de hem insan sağlığını hem de ekonomiyi ciddi şekilde etkilemeye başladığını belirten İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt "Öncelikle koronavirüs işletmeleri üretimi, istihdamı çok olumsuz şekilde etkilemeye başladı. Birçok şirket üretim yapamıyor, ürettiğini satacak ortamlara ulaşamıyor. Belli sektörler haricinde istihdamda da ciddi bir daralma olduğunu gözlemliyoruz". dedi.

İş yerlerinin tatil edilme süresi bir haftayı aşması durumunda çalışanların durumu

Koronavirüsün Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi ilan edildiğini belirten Kurt şu açıklamalarda bulundu: