ÇALIŞMA HAYATI

Kılıçdaroğlu EYT sorununu nasıl çözeceğini açıkladı

Uzun zamandır Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın sorununu çözeceğini açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, bugün sorunu nasıl çözeceklerini anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Emeklilikte yaşa takılanların sorunu aile sigortası ile çözülecek. Sosyal yardımların yapılmasında önce kaynak yaratmak gerek, doğrudur. Aile sigortası için de kaynak yaratıp bu sorunu temelden çözebiliriz” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın sorunu aile sigortası ile çözülecek. Siz hala bunu dillendirmiyorsanız hak temelli anlayışa karşı çıkıyorsunuz demektir. Kaynak olmadan ben sosyal yardım yapacağım dersen ekonomiye zarar verirsiniz. İşsizlik sigortasından nasıl bir kaynak yaratıldıysa ve aile sigortası da yaratıp bu sorunu temelden çözebiliriz.

Aylık geliri 673 liranın altında olan kişi sayısı 8 milyon 647 bin 283 kişi. Ben sizlere 1940’lı yıllardan bahsetmiyorum. 2019’un Türkiye’sinden bahsediyorum.

Siyasi ahlak kanununun mutlaka çıkarılması lazım. Devlette liyakatın sağlanması lazım.

Bütün bunları anlatırken hiçkimse umutsuzluğa kapılmasın. Hangi baskılar gelirse gelsin Türkiye’yi çağdaş uygarlığa çıkarma sorumluluğumuz var. Birlikte mücadele edeceğiz. Cumhuriyet’i kurduk, doğru. Şimdi Cumhuriyet’i gerçek anlamda demokrasiyle taçlandırmamız lazım.

Biraz zamana ihtiyacımız var. Yerel seçimlerde elde ettiğimiz başarıyı genel seçimlerde de elde edeceğiz. O Beyefendiyi aşağı indirmek bizim boynumuzun borcu. Vatandaşın seçtiği belediye başkanını nasıl olur da görevden alırsınız? Her şey çok güzel olacak. Biraz sabır.”

Yorumlar 8 Yorum