DÜNYA

ABD Başkanı Donald Trump: Seçimi kazandık

ABD başkanlık seçimleri büyük bir heyecanla devam ederken ABD Başkanı Dondald Trump önemli açıklamalarda bulundu. Farklı eyaletlerdeki son rakamları aktaran Trump, ''Bana göre seçimi kazandık.'' dedi.

ABD başkanlık seçimleri büyük bir heyecanla devam ederken ABD Başkanı Dondald Trump zafer konuşması niteliğinde bir açıklama yaptı.

Başkan Trump, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''KUTLAMAYA HAZIRLANIYORDUK BİR ANDA HER ŞEY İPTAL EDİLDİ''

"Milyonlarca kişi bize oy verdi. ABD halkına ve aileme teşekkür ediyorum. Bu insanların zaferini elinden almaya çalışanlar var, buna izin vermeyeceğiz.

Büyük bir kutlamaya hazırlanıyorduk ve bir anda her şey iptal edildi. Dışarıya çıkıp kutlamak için hazırdık. Böylesine bir seçim başarısını kutlamaya hazırdık.

''OHİO'YU, TEXAS'I KAZANDIK, CAROLİNA'DA BİZİ YAKALAMALARI İMKANSIZ''

Rekor bir katılım oldu, tarihte böyle bir katılım olmamıştı. Ohio'yu kazandık, Teksas'ı kazandık. Teksas'ı 700 bin oy farkla kazandık, bunu sayıma katmadılar bile.

Kuzey Carolina'yı da unutmayın. Yüzde 5'i kaldı sandıkların. Bizi yakalamaları imkansız.

''PENSİLVANYA'DA İNANILMAZ BİR FARKLA KAZANIYORUZ''

En önemlisi Pensilvanya'da inanılmaz bir farkla kazanıyoruz. 690 bin oy farkıyla öndeyiz. Bunlar başa baş da değil. Bizi yakalamaları imkansız olacak.

''KAZANAMAYINCA YARGIYA GİDECEKLERİNİ SÖYLEMİŞTİM''

Kazanamayacaklarını anladılar, yargıya gidelim dediler. Bunun olacağını söylemiştim. Kazansalar da kazanmasalar da bunu yargıya taşıyacaklar dedim size. Açık söylemek gerekirse biz bu seçimi kazandık. Şimdi tek yapılması gereken, bu ulusun iyiliği için seçimin dürüstlüğünün sağlanması.

''CİDDİ BİR HİLEDEN BAHSEDİYORUZ, YÜKSEK MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIZ''

Ciddi bir hileden bahsediyoruz, yasaların uygun şekilde kullanılmasını istiyoruz. Biz Amerikan Yüksek Mahkemesi'ne başvuracağız. Tüm oyların, oy kullanımının durdurulmasını talep edeceğiz. Sabah 4'te oy pusulalarının bir yerlerde bulunmasını istemiyoruz.

Biz kazanacağız ve bana sorarsanız zaten kazandık. Tüm destekçilerimize, bizimle çalışan herkese teşekkür ediyorum.''

Yorumlar
Günün Manşetleri