DÜNYA

ABD Başkanı Trump, Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi anlattı

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları görüşmede Erdoğan'ın kendisine, ''Siz yokken Suriye'de durum daha iyi'' dediğini söyledi.

Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Trump'ın gündeminde dünyanın farklı noktalarında bulunan Amerikan askerleri vardı.

Trump, askerlerin tamamen geri dönüşünün ne zamana kadar tamamlanacağına dair kesin bir tarih vermekten kaçınırken, "Askerlerin, mümkün olan en kısa zamanda geri dönmelerini istiyorum." diye konuştu.

ERDOĞAN İLE YAPTIKLARI GÖRÜŞMEYİ ANLATTI

Başka ülkelerdeki ABD askerlerinin çekilmesi konusunda da görüşmeler yaptığını belirten Trump, Suriye'den asker çekme kararını tekrardan savundu.

"Suriye'de, Türkiye sınırından askerlerimizi çektiğimizde de herkes bunun 'korkunç' olduğunu söyledi." diyen Trump, konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuştuğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu.

"Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuştum ve sınırın biz olmadan gayet iyi olduğunu söyledi.

(Türkiye ve Suriye) Bu sınırı 2 bin yıldır siyasileştiriyorlar. Biz Türkiye ve Suriye sınırını koruyorduk. Şimdi askerlerimizi evde istiyoruz. 1 yıl önce bu kararı verdiğimde eleştirildim, şimdi onlar kendi sınırlarını koruyor.

Biz petrolü koruduk. Ancak bir noktada petrole ilişkin sıkıntıları da düzelteceğiz ve oradan çıkacağız"

Yorumlar
Günün Manşetleri