DÜNYA

ABD Başkanı Trump için kritik hafta

ABD Temsilciler Meclisi Adli Komite üyeleri, ABD Başkanı Donald Trump’a görevden alma süreci ile ilgili kendisine yönelik suçlamalara yanıt vermesi için Çarşamba gününe kadar süre verdi.

ABD Temsilciler Meclisi Adli Komite üyeleri, ABD Başkanı Donald Trump’a görevden alma süreci ile ilgili kendisine yönelik suçlamalara yanıt vermesi için Çarşamba gününe kadar süre verdi.

AZİL SÜRECİNDE KRİTİK HAFTA

ABD Başkanı Donald Trump’ın, 25 Temmuz’da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky ile yaptığı bir telefon konuşması sırasında Zelensky’ye eski ABD Başkanı Yardımcısı ve 2020 seçimlerinde demokratların adaylarından biri olan Joe Biden ve oğluna yolsuzluk soruşturması açması için baskı yaptığı gerekçesi ile başlatılan azil sürecinde kritik bir haftaya girildi. Demokrat Parti Meclis Başkanı Nancy Pelosi, geçen hafta taraflara yazdığı mektupta Trump’ın, yaptığı eylemlerinden sorumlu tutulması gerektiğini ifade etmişti. Komite Yargı Başkanı Jerrold Nadler ise yaptığı açıklamada, "Çarşamba gününe kadar Başkan Donald Trump’ın kendisine karşı yürütülen azil soruşturmasına yönelik tüm delilleri incelemesi ve gelecek hafta savunma yapıp yapmayacağına yönelik nihai kararını bildirmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

TRUMP HAKKINDA YENİ RAPOR 
Meclis İstihbarat Komitesi Başkanlığındaki 3 soruşturma komitesi, Trump ile ilgili Salı günü bir rapor sunacak. Yeni raporun istihbarat, dışişleri ve gözetim komiteleri tarafından toplanan yeni delillerden oluştuğu belirtildi. ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff, ABD Başkanı Trump’a yönelik azil soruşturmasını yürüten komitelerin, Adalet Komitesi’ne bu hafta teslim etmek üzere rapor hazırladığını belirterek, Temsilciler Meclisinin Salı günü çalışmaya başlamasından kısa süre sonra raporu Adalet Komitesine sunacaklarını kaydetti.


Yorumlar
Günün Manşetleri