DÜNYA

ABD Başkanı Trump'a koronavirüs mektubu

ABD’de Oklahoma Valisi Kevin Stitt, Donald Trump'a koronavirüs salgını sebebiyle bir mektup yazarak yardım istedi. Stitt, koronavirüs salgınının “Mücbir sebep ya da Tanrı’nın işi” olarak ilan edilmesini talep etti.

Çin'in Hubei eyaletine bağlı Wuhan kentinden yayılmaya başlayarak kürsel bir boyut kazanan koronavirüs (Covid-19) salgını, ABD'de derin yaralar açmaya devam ediyor.

Salgınının en önemli boyutu ise ekonomik...

Salgın nedeniyle getirilen kısıtlamalar nedeniyle petrole talebin daralması ABD'deki bazı eyaletleri daha sert vurdu.

KORONAVİRÜSÜ 'TANRININ İŞİ' İLAN EDELİM

Bu eyaletlerden biri olan Oklahoma'da Vali Kevin Stitt, ABD Başkanı Donald Trump'tan ham petrol fiyatlarındaki düşüşü gerekçe göstererek Kovid-19 salgını "Tanrı'nın işi" ilan etmesini istedi. Eyalet valisi Kevin Stitt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu ricayı Başkan Trump'a gönderdiği bir mektupla ilettiğini duyurdu.

PETROL TALEBİ AZALDI STOK SORUNU YAŞANIYOR

Oklahoma'nın birçok başka eyalet gibi Kovid-19 salgını nedeniyle petrol ve doğal gaz ürünlerine olan talebin neredeyse durma noktasına gelmesi ve ayrıca stoklama kapasitesi tükenmesinden olumsuz etkilendiğini belirten Vali Stitt, aşırı petrol üretiminin hem ekonomiyi hem de çevreyi tehdit altında bıraktığını hatırlattı.

TRUMP'TAN YARDIM İSTEDİ

Vali bu ortamda tamamen petrol ve doğal gaz üreticilerinin sözleşmelerinin iptal edilme korkusu taşımadan üretimi gönüllü olarak azaltma ya da durdurmalarına imkan sağlamak amacıyla Turmp'tan yardım istedi. Vali mektupta bu yardım ricasını "salgını bir mücbir sebep ya da Tanrı'nın işi olarak ilan etmesi" sözleriyle ifade etti.

ABD'DE VAKA SAYISI 1 MİLYONU GEÇTİ

ABD’de salgın nedeniyle vaka sayısında artış ve ölümler durdurulamıyor. Ülkede koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 56 bin 376’ya, toplam vaka sayısı ise 1 milyon 2 bin 900’e yükseldi. Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen eyalet olan New York’ta vaka sayısı 293 bin 991’e yükselirken kentte 266 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 22 bin 279’e yükseldi.

Yorumlar
Günün Manşetleri