DÜNYA

ABD Başkanı Trump'tan sürpriz oy çıkışı

ABD Başkanı Donald Trump, seçim yarışı devam ederken günün ilk açıklamasını sürekli olarak sansürlendiği Twitter üzerinden yaptı.

Twitter üzerinden açıklamalarda bulunana ABD Başkanı Donald Trump "Dün gece ben, Demokratların kontrolündeki hemen hemen tüm kilit eyaletlerde yarışı önde götürüyordum. Sonra bir bir bu eyaletlerde sürpriz oyların sayılmasıyla ben geriye düştüm. Çok ilginç

Nasıl oluyor da posta yoluyla gelen oy pusulalarını her saydıklarında, yüzde ve imha gücü bakımından bu kadar yıkıcı olabiliyor?"  ifadelerine yer verdi.

İKİ KRİTİK EYALETTE BIDEN ÖNE GEÇTİ

Öte yandan, seçimin kaderine etki edecek iki eyaletten biri olan Michigan'da ABD Başkanı Trump önde gözüküyordu. Ancak Biden saat 17.00 itibariyle 0.1 puan öne geçti. Eyaletin 16 delegesi bulunuyor. Kritik eyaletlerden Wisconsin'da da Biden'ın öne geçtiği belirtiliyor.

ABD'de yapılan tüm anketlerin ortalaması Joe Biden'ı gösterse de, 2016'da tüm anket şirketleri dönemin Demokrat adayı Hillary Clinton'ın zaferine kesin gözüyle bakarken, Donald Trump'ın kazanacağını söyleyen ve tahmini tutan Trafalgar Grubu 2020 seçimleri için yeni bir anket yayımladı. Yapılan genel anketlerin aksine Trump'ın özellikle kritik eyaletlerde önde olduğu vurgulanarak, seçimlerden zaferle çıkma şansının olduğu belirtildi.

1964 yılından bu yana Florida'yı kazanan aday Başkanlık seçimini de kazandı. Trump'ın seçimi kazandığı açıklamaları yapılsa da, seçim sonuçlarının tamamının bugün açıklanamayacağı bilgisi aktarılıyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri