DÜNYA

ABD-İran savaşı olacak mı? ABD'liler bakın ne dedi?

Reuters, Kasım Süleymani'nin suikast sonucu öldürmesinin ardından ABD'de gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarını açıkladı. Amerikan halkı birkaç yıl içerisinde savaşa girileceğine inanıyor.

Reuters/İpos tarafından gerçekleştirilen ankete katılan her 10 Cumhuriyetçi Parti destekçisinden 7'si savaşın muhtemel olduğunu düşünürken, savaşa inanan Demokrat Parti destekçilerinin oranı ise yüzde 77'ye çıkıyor.

Amerikan halkının yüzde 17'si ise savaş olasılığına inanmadığını ifade ederken, yüzde 5'i savaş ihtimaline "hiç olası değil" yanıtını verdi.

Ankete katılanların yüzde 53'ü ise ABD Başkanı Donald Trump'ın İran politikasını desteklemiyor.

Her 10 kişiden 4'ü İran'ın ABD için büyük bir tehdit teşkil ettiğini belirtirken, yüzde 4'ü ise İran'ı tehdit olarak görmediklerini söylüyor.

Anket, İran'ın Irak'taki ABD üslerine saldırısından önce 3-6 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirildi.

ABD'nin İranlı General Kasım Süleymani'yi geçen hafta öldürmesinin
ardından İran Devrim Muhafızları Ordusu, dün gece saatlerinde ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nü onlarca balistik füzeyle vurdu.

Pentagon ise Irak'ın Enbar kentinde bulunan Ayn el-Esed ve Erbil'deki ABD üslerine 12'den fazla balistik füzeyle saldırı düzenlendiğini doğruladı. 

ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamada füze saldırılarında herhangi bir Amerikan ya da Irak askerinin ölmediğini belirterek, "İran şu aşamada durulmuş görünüyor. Bu da tüm taraflar ve dünya için iyi bir şey" ifadesini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri