DÜNYA

ABD sağlık sistemi çöktü! Belediye Başkanı açıkladı: 'Kaynaklar 10 gün içinde tükenecek!'

New York Belediye Başkanı koroanvirüse karşı sağlık kuruluşlarının tıbbi kaynaklarının 10 gün içinde tükeneceğini ve merkezi hükumetten yeterli desteğin gönderilmediğini açıkladı.

Amerika'da koronavirüs salgınından en çok etkilenen eyaletlerden biri de New York oldu.

'KAYNAKLAR 10 GÜN İÇİNDE TÜKENEBİLİR'

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, ABD’nin Koronavirüs salgınından en çok etkilenen eyaletlerinden biri olan New York’taki hastanelerin kaynaklarının 10 gün içinde tükenebileceği belirtti. Belediye Başkanı, “Salgın konusunda gerçeği söylemek gerekirse daha yeni başlıyoruz. En kötüsü henüz gelmesi. Salgın, nisanda marttan daha kötü olacak. Mayıs da Nisan'dan daha kötü olabilir” dedi.

CNN televizyonuna konuk olan New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, yeni tip Koronavirüsü (Covid-19) salgını ile mücadelede eyaletteki hastanelerdeki kaynakların hızla tükendiği uyarısında bulundu.

'YOKLUK ÇEKMEYE 10 GÜN UZAKTAYIZ'

Blasio, “Hastane sisteminin çalışması için gerekli olan vantilatör, cerrahi maske gibi malzemeler için büyük çapta bir yokluk çekmeye 10 gün uzaktayız” ifadesini kullandı.

'ABD MERKEZİ HÜKUMETİ DESTEK VERMİYOR'

Bu süreçte federal hükûmetin kendilerine yeteri kadar kaynak sağlamadığını savunan Blasio, “Ordu devreye sokulmadı. Trump’ın sözünü ettiği Savunma Üretimi Kanunu, görebileceğimiz şekilde uygulanmadı. Sadece New York kenti ya da eyaleti değil, ülkenin birçok yeri kendilerini yalnız hissediyor” dedi.

'DAHA YENİ BAŞLIYORUZ! DAHA KÖTÜ OLABİLİR'

Blasio, “Salgın konusunda gerçeği söylemek gerekirse daha yeni başlıyoruz. En kötüsü henüz gelmesi. Salgın, nisanda marttan daha kötü olacak. Mayıs da nisandan daha kötü olabilir” yorumunda bulundu.

ABD, Covid-19 vaka sayısı bakımından Çin, İtalya ve İspanya’nın ardından 4. sırada yer alıyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri