DÜNYA

ABD'de seçim heyecanı yaşanıyor! İşte ilk sonuçlar

Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni başkanın kim olacağı sorusu bugün yanıtını bulacak. Heyecanlı bekleyiş sürerken sandıklardan çıkan ilk sonuçlar da gelmeye başladı...

ABD'de halk, ülkenin 46. başkanını belirlemek için sandık başına gitti.

Sandıkta oy kullanma işlemi, geleneğe uygun olarak New Hampshire eyaletindeki iki köyde gece yarısından itibaren başladı.

OY VERME İŞLEMİ GECE BAŞLADI

Kanada sınırı yakınındaki Dixville Notch ve Millsfield köylerindeki seçmenler, yerel saatle 24.00'ten itibaren oy kullandı.

İŞTE İLK SONUÇLAR

Küçük nüfuslu köylerde oy verme işlemi hızla sonuçlanırken sandıklar açıldı.

Dixville Notch kasabasında kullanılan 5 oyun tamamını Demokrat Parti adayı Joe Biden kazandı.

Millsfield'de ise Cumhuriyetçi Parti adayı Başkan Donald Trump 16 oy kazanırken Biden 5 oyda kaldı.

AMERİKA SANDIK BAŞINDA

Geleneksel olarak seçimde erken oy kullanan üçüncü köy Hart's Location ise koronavirüs salgının yol açtığı endişeler nedeniyle bu yıl oy verme işleminin gece yarısı yerine gündüz saatlerinde yapılmasına karar verdi.

Kuzey Apalaş Dağları'nın uzantısı Beyaz Dağlar'ın kıyısında yer alan köylerde, geçmişte madenlerde çalışan işçiler gündüz yer altında olduklarından oy kullanamadıkları için sandıklarda gece yarısından itibaren oy verilmeye başlanmıştı.

Zamanla bir seçim geleneğine dönüşen erken oy verme işlemi, ülke genelinde seçimlerin başladığını haber veriyor.

BAŞKAN 4 YIL BOYUNCA MAKAMDA KALACAK

ABD'nin 50 eyaleti ve ABD'ye bağlı özerk bölge Porto Riko'da yaklaşık 250 milyon seçmen bugün ülkenin gelecek 4 yıllık başkanını belirlemek üzere oy kullanacak.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri