DÜNYA

ABD'de Türk emniyet müdürü Kuran'a el basarak göreve başladı

Amerika'da Türklerin en yoğun yaşadığı bölgelerden biri olan Paterson şehrinde Türk kökenli emniyet müdürü Mike Baycora, Kuran'ı el basarak göreve başladı.

Eskişehir'de doğan İbrahim Mike Baycora, küçük yaşta Amerika’ya gitti ve Paterson şehrinde büyüdü. New Jersey Rutgers Üniversitesi'nde kimya mühendisliği alanında diploma alan Baycora, 1988 yılında Paterson Polis Teşkilatı'na katıldı.


İbrahim Mike Baycora, Paterson Belediyesinde düzenlenen törenle yemin ederek, resmen görevine başladı.

Türk diplomatik misyonundan temsilcilerin yanı sıra, New York ve New Jersey’de yaşayan Türk toplumu üyeleri, Paterson yönetiminden üst düzey yetkililer ve Baycora’nın ailesi ve yakınlarının katıldığı yemin töreni, Amerikan milli marşı ve dua ile başladı.

İLK MÜSLÜMAN TÜRK EMNİYET MÜDÜRÜ OLDU

Törende bir konuşma yapan Paterson Belediye Başkanı Andre Sayegh, Amerika’da bugün tarih yazdıklarını belirterek, “Baycora, Paterson şehrinin ilk Türk, ilk Müslüman, ilk kimya mühendisi eğitimli emniyet müdürü oluyor” dedi.

Sayegh, Baycora’nın uzun yıllar polis teşkilatında süren gayretlerinden dolayı bu görevi hak ettiğini belirterek, “Baycora, bir Amerikan rüyasıdır, bugün geldiği konuma kendi çabası ile gelmiştir. Bu Paterson’ın zaferidir, Amerika’yı evi bilen göçmenlerin zaferidir” ifadelerini kullandı.

KUR'AN-I KERİM'E EL BASARAK YEMİN

228 yıllık tarihi binada düzenlenen törende daha sonra Baycora, Kur'an-ı Kerim’e el basarak, yemin etti.

Baycora, burada yaptığı konuşmada, Paterson'un yarım yüzyıllık evi olduğunu belirterek, “Bu şehri seviyorum. Paterson, etnik gruplarıyla, çoğulcu yapısıyla, dünyanın dört bir yanından gelen insanlarla esas Amerika'dır” dedi.


TÜRKİYE'DE OLSA SONUÇ NE OLURDU?

İbrahim Mike Baycora'nın Kuran'ı Kerim'e el basarak Amerika'da göreve başlaması bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Bazı sosyal medya kullanıcıları, yorumları yaptı. 

Yorumlar 28 Yorum
Günün Manşetleri