DÜNYA

ABD'den flaş, İran ve Rusya açıklaması

Kasım Süleymani'nin öldürülmesiyle başlayan gerilimin ardından ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo gündeme bomba gibi düşecek bir iddia ortaya attı.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, beklenmedik bir açıklama yaptı ve bundan sonra Washington'un, İranlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’yi nasıl 'tasfiye' ettiyse, aynı şekilde "Rusya'ya da saldırmaya hazır olduğunu" söyledi.

ABD'nin, İran Devrim Muhafızlar Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi, Irak'ın başkenti Bağdat Havaalanı çıkışında drone saldırısıyla öldürmesinin yankıları sürerken; ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun, Rusya'yı 'tehdit' ettiği ortaya çıktı.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, beklenmedik bir açıklama yaptı ve "Bundan sonra Washington'un, General Kasım Süleymani'yi nasıl 'tasfiye' ettiyse aynı şekilde, Rusya'ya da saldırmaya hazır olduğunu" söyledi.

Rus Pravda'nın haberine göre; Pompeo, "Süleymani'nin yok edilmesi, muhaliflerini caydırmayı amaçlayan yeni bir ABD stratejisinin örneğidir. Bu, İran, Çin ve Rusya için de aynı şekilde geçerlidir" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "Devletler şimdi İran konusunda sahip olduğumuz en güçlü konumun olanaklarını fark ediyorlar. Şimdilik saldırı planlarını sadece geri tutuyoruz. Ancak özgürlüğü gerçekten korumak için tüm düşmanları kısıtlamak önemlidir. Başkan Trump'ın çalışmalarının hepsi bu. Bu yüzden ordumuzu en güçlü hale getirmek için çok çalışıyor" dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri