DÜNYA

ABD'den skandal Doğu Akdeniz ve silah ambargosu açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Doğu Akdeniz ve Rum Kesimine uygulanan silah ambargosunun 33 yıl sonra kaldırmasına ilişkin skandal açıklamalarda bulundu.

Son dönemde tansiyonun yükseldiği Doğu Akdeniz konusunda ABD'den flaş bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, tüm tarafları Doğu Akdeniz'de "geri çekilmeye" ve diplomatik çözümler aramaya çağırdı.

"SİLAH AMBARGOSUNUN KALDIRILMASI DOĞRU BİR KARAR"

Pompeo, Rum Kesimine uygulanan silah ambargosunun 33 yıl sonra kaldırmasına ilişkin ise "doğru bir karar" ifadesini kullandı.

Pompeo, "Uzun zamandır üstünde çalıştığımız bir karardı. Bu adımın Doğu Akdeniz'deki yüksek gerginlik zamanında alındığını biliyoruz ama doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Herkesten bölgedeki gerginliği düşürmelerini istiyoruz" dedi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD'nin Güney Kıbrıs Kesimi'ne silah ambargosunu kaldırmasına yönelik "Bölgede çatışma riskini artıracak bu tür yaklaşımlara karşı Türkiye olarak KKTC’nin ve Kıbrıs Türkü'nün güvenliğini, huzur ve refahını ." ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar
Günün Manşetleri