DÜNYA

AB'den Türkiye ve Yunanistan açıklaması

Türkiye'nin sınır kapılarını açmasının ardından zor günler geçiren Avrupa Birliği, Yunanistan ve Türkiye için yeni yardım paketi teklifinde bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Komisyon Başkanlığının 100'üncü gününde basın toplantısı düzenledi. 

Görevi devraldığında Türkiye ile AB arasındaki 18 Mart göçmen mutabakatının gündemde olmadığını belirten Von der Leyen, buna rağmen AB'nin göç sorununa ilişkin kalıcı bir çözüm bulması gerektiğini birçok kez dile getirdiğini anımsattı.

Von der Leyen, "Bugün derin bir ikilem içindeyiz, Türkiye-Yunanistan sınırındaki durum siyasi amaçlı bir baskıya işaret ediyor. Sığınmacıların yardıma ihtiyacı var." değerlendirmesinde bulundu.

Sınırdaki "baskının" azaltılması gerektiğini ifade eden Von der Leyen, "Üstlendikleri yük nedeniyle hem Türkiye'ye hem de Yunanistan'a destek sağlamalıyız." dedi.

Von der Leyen, konunun akşam Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile düzenlenecek Türkiye-AB Liderler Toplantısı'nda ele alınacağını söyledi.

Yorumlar
Günün Manşetleri