DÜNYA

Afganistan'da düşürülen uçağın saldırısını örgüt üstlendi

Afganistan'ın, Deh Yak adlı dağlık bir bölgede düşürülen ve içinde 15 ABD askeri olduğu uçağı saldırısını terör örgütü Taliban üstlendi.

Afganistan'da bir uçağın Taliban tarafından kontrol edilen Deh Yak adlı dağlık bir bölgede düştüğü belirtildi. Yerel medya uçağın devlet tarafından işletilen Ariana Havayolları'na ait olduğunu ve uçakta 83 kişi bulunduğunu aktardı.

Ancak yerel yetkililer uçağın yolcu uçağı mı yoksa askeri bir uçak mı olduğunu henüz doğrulamadı. Ariana Havayolları'nın CEO'su Mirwais Mirzakwal ise uçaklarından herhangi birinin düştüğü yönündeki haberleri yalanladı. Afganistan Sivil Havacılık Kurumu da ticari uçağın düştüğüne dair haberleri reddetti.

TALİBAN SALDIRIYI ÜSTLENDİ

Reuters'ın dünyaya duyurduğu son dakika bilgisine göre Taliban uçağın kendileri tarafından düşürüldüğünü, uçaktakilerin CIA yetkilileri olabileceğini açıkladı.

ABD HAREKETE GEÇTİ, RAPORLAR İNCELENİYOR

Afgan ordusuna bağlı ekipler kazanın olduğu bölgeye sevk edilirken, ABD ordusu da kazaya dair raporları incelediğini açıkladı.

ABD'DEN İLK AÇIKLAMA

Taliban'ın ABD askeri uçağını düşürdüğü yönündeki iddialara ilişkin ABD'den yapılan ilk açıklamada, "Düşen uçak küçük bir Amerikan askeri uçağıydı" denildi.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri