DÜNYA

Aliyev'le görüşen Putin'den flaş açıklama! ''Ermenistan'ı koruma yükümlülüğümüz yok''

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın hain saldırıları sonrasında tırmanan gerilim sonrasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilk kez görüştü. Putin, savaşın Ermenistan topraklarında gerçekleşmediğini sebep göstererek, "Rusya Ermenistan'ı koruma yükümlülüğüne sahip değil.'' dedi.

RusyaDevlet Başkanı Vladimir Putin, Dağlık Karabağ'da çatışan Ermenistan ve Azerbaycan'a ateşkes çağrısı yaptı. Dağlık Karabağ'da yaşananları bir 'trajedi' olarak niteleyen Putin, Moskova'nın derin endişe duyduğunu söyledi. 

Putin'in açıklamalarıyla eş zamanlı olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ofisinden de bir duyuru geldi. Aliyev'in, bugün Putin'le bir telefon konuşması yaptığı belirtildi.

PAŞİNYAN'IN UMDUĞU DAĞLARA KAR YAĞDI

Azerbaycan topraklarını işgal ederken Rusya’nın desteğini alan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın, Azerbaycan karşısında yardım alabilme umudu tükendi.

Putin, Rus medyasına verdiği demeçte "Rusya Ermenistan'ı koruma yükümlülüğüne sahip değil çünkü Azerbaycan ile savaş Ermenistan topraklarında gerçekleşmiyor" dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri