DÜNYA

Amerika daha çok karışacak! Halkın yüzde 64'ü olaylara sempati duyuyor

ABD’de yayınlanan bir ankete göre Amerikalıların büyük çoğunluğu, ülke çapında yayılan Floyd protestolarına sempatiyle bakıyor.

ABD’de yayınlanan bir ankete göre Amerikalıların büyük çoğunluğu, ülke çapında yayılan Floyd protestolarına sempatiyle bakıyor. Çoğunluk ayrıca Başkan Donald Trump’ın protestolara verdiği tepkiyi uygun bulmuyor.

AMERİKALILARIN YÜZDE 64'Ü OLAYLARA SEMPATİ DUYUYOR

Minneapolis’te geçen hafta polis tarafından gözaltına alındığı sırada beyaz bir polis memurunun yaklaşık 9 dakika boyunca boynuna diziyle bastırması sonucu nefessiz kalarak yaşamını yitiren siyah Amerikalı George Floyd’un ölümü, Amerika’da birçok kentte düzenlenen büyük protestolarla kınandı. Protestolar bazı bölgelerde zaman zaman şiddet eylemleriyle devam etse de ağırlıklı olarak barışçı bir şekilde düzenleniyor. Reuters haber ajansıyla Ipsos araştırma kurumunun Pazartesi ve Salı günleri yaptığı anketin sonuçlarına göre yetişkin Amerikalıların yüzde 64’ü, süregelen protestolardaki göstericilere sempati duyuyor.

Anket sonuçlarına göre protestoculara sempati duymayanların oranı yüzde 27 olarak kaydedilirken, ankete katılanların yüzde 9’u ne hissettiklerinden emin olmadıklarını söyledi.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri