DÜNYA

Ankara ve Atina arasında ipler iyice gerilmişti! Yunanistan'dan 'Deprem Diplomasisi' talebi geldi

Ege Denizi'nden meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin son günlerde iyice kızışan Türkiye-Yunanistan hattında yumuşamaya sebep olması bekleniyor. Yunan Hükümet Sözcüsü Stelyos Peças, konuya ilişkin ''Ege'deki deprem üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Kiriakos Miçotakis arasındaki mesaj teatisi, halkların işbirliği istediklerini göstermektedir.'' ifadeleri kullanıldı.

Yunanistan'dan Ege'de gerçekleşen deprem sonrasında Türkiye'ye yönelik sıcak mesajlar gelmeye devam ediyor.

Atina dolaylı da olsa Türkiye ile ilişkilerde yeni bir 'deprem diplomasisi' dönemi önerisi yaptı.

Yunan Hükümet Sözcüsü Stelyos Peças, Türkiye'nin Oruç Reis sismik araştırmalar gemisinin Doğu Akdeniz çalışmaları ile ilgili olarak yayınladığı 1-14 Kasım tarihleri arasında geçerli yeni Navtex ile ilgili bir soruyu cevaplandırdı. Petças, "21 yıl önce başlayan 'deprem diplomasisi' Türk-Yunan ilişkilerinde yumuşama ve barış sağladı. Buna karşı 'Navtex diplomasisi' gerginliğe ve çekişmeye yol açıyor. Bunlardan kaçınmalıyız.

Ege'deki deprem üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Kiriakos Miçotakis arasındaki mesaj teatisi, halkların işbirliği istediklerini göstermektedir. Tahrik eden, çekişmelere yol açan konuları bir tarafa bırakalım. Kimse çekişme, gerginlik istemiyor" diye konuştu.

Sözcü Peças, iki ülke dışişleri heyetleri arasında istikşafi görüşmelerin başlatılmasını beklediklerini de kaydetti.

Yorumlar
Günün Manşetleri