DÜNYA

Apple yağmalanan telefonlar için harekete geçti! Hiçbirini kullandırmayacak

ABD'de George Floyd'un ölümü üzerine çıkan sokak olaylarında küresel teknoloji markası Apple'ın mağazası yağmalanmış ve onlarca telefon çalınmıştı. Bu durum üzerine harekete geçen şirket, protestocular tarafından yağmalanan telefonları pasif hale getirme kararı aldı.

George Floyd adlı siyahi vatandaşın bir polis memuru tarafından öldürülmesi sonucu çıkan protestolar sırasında, mağazaları yağmacılar tarafından hedeflenen Apple'da iPhone'lar da dahil olmak üzere birçok cihaz çalınmış durumda.

TELEFONLAR DEVRE DIŞI BIRAKILDI

Ancak Cupertino merkezli teknoloji devi, her durumla başa çıkmak için gerekli araçlara sahip. Zira şirket, yağmalanan Apple Store'lardan çalınan iPhone modellerini devre dışı bıraktı ve bir uyarı mesajı yayınlayarak Apple Store'lara geri getirilmesini istedi.

'CİHAZLARIN GERİ GETİRİLMESİ İSTENDİ'

Çalınınan iPhone'ların ekranında: "Bu cihaz devre dışı bırakıldı ve izleniyor." mesajı yayınlayan Apple'ın tek ümidi cihazların geri getirilmesi.

KAÇ TELEFONUN YAĞMALANDIĞI BİLİNMİYOR

Ancak göstericilerin yakayı ele vermemek için bunu yapmaları beklenmiyor. Buna paralel olarak kaç iPhone'un yağmalandığı belli değil.

Yorumlar
Günün Manşetleri