DÜNYA

Avrupa Birliği ABD'de yaşanan protestoları destekledi

Avrupa Birliği tarafından yapılan açıklamada, ABD'de polis müdahalesiyle hayatını kaybeden George Floyd'un ölümü sonrasında çıkan protestoların desteklendiği ve yetkili makamların aşırı güç kullanımından kaçınmaları gerektiği vurgulandı.

ABD'de siyahi Amerikalı George Floyd'un bir polis memuru tarafından öldürülmesinin ardından ülke çapında patlak veren ırkçılık karşıtı protesto gösterileri sürerken, diğer ülkelerden de ABD'de yaşanan olaylarla ilgili açıklamalar geliyor.

Avrupa Birliği (AB), ABD'nin Minneapolis kentinde George Floyd adlı vatandaşın geçen hafta polis tarafından öldürülmesiyle ilgili açıklama bulundu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, gazetecilere yaptığı açıklamada, "George Floyd'un ölümü, ABD halkı gibi bizi de şoke edip dehşete düşürdü." dedi.

AŞIRI GÜÇ KULLANIMINA KARŞI UYARI

ABD'li makamları "aşırı güç kullanımından" geri durmaya davet eden Borrell, Floyd'un ölümünün "çok ama çok üzücü bir olay" olduğunu ve güvenlik güçlerinin "yetki suistimalini" gösterdiğini belirtti.

AB'DEN PROTESTOLARA DESTEK GELDİ

Polisin, işini yaparken hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygı göstermesi gerektiğini hatırlatan Borrell, Floyd'un öldürülmesinin ardından ABD'de düzenlenen protestolarla ilgili de konuştu.

'SİYAHLARIN HAYATLARI DA DEĞERLİDİR'

"Barışçıl protesto hakkını desteklediklerini, her türlü ırkçılığı kınadıklarını ve elbette tansiyonun düşürülmesi için çağrı yaptıklarını" söyleyen AB yetkilisi, "Amerikalıların bir araya gelme ve bir ulus olarak iyileşme kabiliyetine güveniyoruz." ifadesini kullandı.

AB yetkilisi, "Tüm hayatlar gibi siyahların hayatları da değerlidir." diye konuştu.

Yorumlar
Günün Manşetleri