DÜNYA

Avrupa Birliği mağlubiyetini ilan etti

Türkiye'nin Suriye sınırında başlattığı Barış Pınarı Harekatı Avrupa Birliği'nin eteklerini tutuşturdu. Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye delegasyon başkanı, Yeşiller Partili Sergey Lagodinsky "Bu bölgede sorumluluk alma noktasında başarısız olduk" diyerek itiraf niteliğinde bir açıklama yaptı.

Başta kendi sınırlarının güvenliğini tesis etmek ve Suriye'de barış ve huzuru sağlamak amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı bütün dünyayı harekete geçirdi.

Türkiye'nin hem sahada hem de masada kazandığı zaferler batılı 'müttefiklerimizi' rahatsız etti.

Avrupa Parlamentosu tüm bu yaşananlardan sebep Türkiye'ye karşı tüm Avrupa olarak güçlü bir yanıt verilmesi gerektiğini savundu.

Strasbourg'da konuşan AP Başkan Yardımcısı Katarina Barley, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye güçlü bir yanıt vermek zorunda olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği'nin lokomotifi sayılabilecek ülkelerden operasyon süresince Türkiye aleyhinde açıklamalar yapılmıştı. Lakin Türkiye tüm bu tehditlere rağmen sahada varlığını gösterdiği gibi masada da istediğini almasını bildi.

Türkiye'nin askeri alandaki gücünün artık küçük görülemeyecek bir noktaya ulaştığının farkına varan Katarina Barley bölgedeki anlaşmazlıkların askeri yöntemle çözülemeyeceğini savundu.

Parlamentonun Türkiye delegasyonunun başkanı, Yeşiller Partili Sergey Lagodinsky ise itiraf niteliğinde açıklamalar yaptı. Lagodinsky, "Bu bölgede sorumluluk alma noktasında başarısız olduk" diyerek batının Suriye konusunda kendini eleştirmesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
Günün Manşetleri