DÜNYA

Bakan Çavuşoğlu Biden'a anladığı dilden yanıt verdi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sözlerine tokat gibi cümlelerle yanıt verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dominik Cumhuriyeti'nde ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu açıklamasında şunları kaydetti;

ABD Dışişleri Bakanı ile Libya ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri ele aldık. Libya'yı değerlendirdik, uzmanlar düzeyinde istişarelerimizi devam ettirme kararı aldık. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: ABD Dışişleri Bakanı ile Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri ele aldık. Harita üzerinde Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki tutumunun neler olduğunu ve Türkiye'nin bu süreçteki yapıcı yaklaşımını anlattık.

Harita üzerinde Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki tutumunun neler olduğunu ve bu süreçteki Türkiye'nin yapıcı yaklaşımını anlattık. Türkiye'nin hangi adımları attığını da ifade ettik. Bunları Yunanistan'ın Türkiye'nin uluslararası hukuku çiğnediğini söylediği için anlattık. Özellikle son zamanlardaki gelişmeler hakkında da bilgi sahibi olduğunu gördük. Diğer ikili ilişkileri ve bölgesel konuları ele alma fırsatımız oldu. 

TÜRK MİLLETİNİ DE TANIMAYAN CAHİLCE YAPILMIŞ BİR AÇIKLAMA

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve iradesi ile seçilmiş hükümeti, hükümet unsurları diye değerlendirmesi ilginç bir durum. Haddini aşan cümleler var. Bunların Kürt kelimesinden anladıkları teröristler. Kürtler elbette toplumun her kesiminde olacak fakat bu ülkede teröristlere yer yoktur. Bu noktada haddini aştığını görüyoruz. Darbe ile değil muhalefete destek vererek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı değiştirmek gerektiğini söylüyor. Şunu anlıyorum darbeyi geçmişte denedik dolayısıyla şimdi taktik ve yöntem değiştirelim. 15 Temmuz'daki destek açıklamalarının samimiyetsiz olduğunu gördük. Biz böyle dayatmaları kökten reddediyoruz. Türk milletini de tanımayan cahilce yapılmış bir açıklama.

ABD'de başkan Donald Trump'ın rakibi demokrat aday Joe Biden'ın Aralık ayında kullandığı skandal ifadeler medyaya yansıdı. Başkanlık yarışı öncesi gazetelere demeç veren Biden New York Times gazetesine konuştu. Kendisine Türkiye ile ilgili görüşleri sorulduğunda ise Türkiye'nin içişlerine müdahale niteliğinde ifadeler kullandı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Biden, muhaliflere destek vererek, Türkiye'deki iktidarı değiştirebileceklerini söyledi.

Yorumlar
Günün Manşetleri