DÜNYA

Beşar Esad da YPG'yi vurmaya hazırlanıyor

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekâtı'nı başlatmasıyla birlikte, Suriye Ordusu da uzun zamandır hazırlık yaptığı Deyrezor'daki petrol sahaları için namlularını PYD'ye çevirdi.

Bir süredir Deyrezor bölgesine çok sayıda birlik sevk eden Suriye Ordusu, önceki gün de takviyelerine devam etti.

Almasdar News'e konuşan bir askeri kaynağa göre, Suriye Ordusu buradaki petrol sahalarının ABD kontrolünde kalmasından endişe ediyor. Kaynak, bu petrol sahalarının Suriye Hükümeti'ne teslim edilmesi için PYD ile temasa geçileceğini belirtiyor. Suriye Ordusu'nun harekâta hazır olduğunu bildiren askeri kaynak, SDG'nin Fırat'ın doğusunda büyük bir çöküşün eşiğinde olduğunu vurguluyor.

SDG'LİLER EL ÖMER'İ BOŞALTIYOR

Suriye Demokratik Güçleri'ne bağlı teröristler, Barış Pınarı Harekâtı'nın başlamasıyla birlikte bölgedeki güçlerini kuzey bölgelere sevketti. Petrol sahalarında küçük bir Amerikan birliğinin bulunduğu belirtiliyor. Suriye Ordusu ise bu bölgeye sevkıyat yaparak petrol sahalarında yeniden kontrolü sağlamayı hedefliyor.

Suriye’nin en verimli petrol sahalarının yer aldığı bu bölgede 11 önemli petrol yatağı bulunuyor. Deyrizor’u ikiye bölen Fırat Nehri’nin doğusundaki El Ömer, Tanak, Vard, Afra, Kevari, Cafra, Carnuf, Azrak, Kahar, Şueytat ve Galban petrol sahaları, tahmini hesaplamalara göre Suriye’nin enerji kaynaklarının yaklaşık üçte birini oluşturuyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri