DÜNYA

Bill Gates ABD için hala umutlu! 'Korona ölümleri Başkanın söylediği kadar olmaz!'

Geçtiğimiz günlerde kurucusu olduğu Microsoft şirketinden ayrılan Bill Gates koronavirüs sebebiyle gerçekleşen ölümlerin Başkan Trump'ın söylediği seviyelere çıkmayacağını söyledi.

Dünyanın sayılı zenginlerinden olan Bill Gates, ABD'nin koronavirüsle olan imtihanını değerlendirdi. Başkan Trump'ın verdiği tahmini ölüm rakamlarını afaki bulan Gates, korona sebebiyle yaşanacak ölümlerin daha düşük seviyelerde kalabileceğini söyledi.

KORONAVİRÜS İLE BİLL GATES ARASINDAKİ GARİP İLİŞKİ

Bilindiği üzere Mıcrosoft yazılım markasının kurucu olan Bill Gates yalnızca ABD'nin ileri gelen iş adamları arasında değil aynı zamanda dünyanın en zengin insanları arsında da yer alıyor.

Asıl işi bilgisayar üzerine olan ve geçtiğimiz günlerde milyonlarca lira kazanan Mıcrosoft firmasından istifa eden Bill Gates'in koronavirüsle ilgili sürekli açıklamalarda bulunması dikkatlerden kaçmadı.

Hatta bazı haber kaynakları koronavirüs salgınının ortaya çıkışıyla ilgili Bill Gates'in bu işte bir parmağı olup olmayacağını bile tartışmaya başladı.

Tartışmanın odak noktası ise Bill Gates'in Çin'in Wuhan kentinde bir labratuvar sahibi olması...

Ayrıca kenti ismiyle kurulan Bill Gates vakfının çeşitli virüsler üzerinde aşı çalışması yaptığı da biliniyor.

TRUMP 100 BİN İLA 20 BİN KİŞİ KORONADAN ÖLECEK DEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, kendi ülkesindeki vaka sayılarının hızlı artışını değerlendirerek 100 bin ila 200 bin kişinin hayatını kaybedebileceğini ve eğer oran bu rakamlarla sınırlı kalırsa iyi bir yönetim sergiediklerini söyleynebileceğini ifade etmişti.

'ÖLÜMLER TRUMP'IN BAHSETTİĞİ KADAR OLMAYABİLİR'

Bill Gates, koronavirüs vakaları sebebiyle yaşanan tabloyu bir 'kabus senaryosu olarak değerlendirerek, ölüm rakamlarının ABD Başkanı Donald Trump'ın bahsettiği oranda gerçekleşmeyeceğeni iddia etti.

Ayrıca Gates, ABD'li vatandaşların iş ve seyahat etkinliklerini azaltmalarının koronavirüsün yayılmasını engellemek konusunda oldukça etkili olduğunu vurguladı.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri