DÜNYA

Bill Gates ABD'yi koronavirüse karşı geç tedbir almakla suçladı

Kurucusu olduğu dünyaca ünlü Microsoft şirketinden geçtiğimiz günlerde ayrılan Bill Gates ABD'nin koronavirüsü engelleme noktasında geç kaldığını söyledi.

Dünyanın Antartika hariç tüm kıtalarında kırmızı alarm verilmesine sebep olan koronavirüs salgını ABD'de de hızla yayılmaya devam ediyor. Uzmanlara göre Çin ve Avrupa'nın ardından salgının merkez üssü ABD olabilir...

Geçtiğimiz günlerde flaş bir karar alarak kurucu olduğu Microsoft şirketinden ayrılan Bill Gates, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

ABD KORONAVİRÜSÜ ENGELLEME ŞANSINI ELİNDEN KAÇIRDI

ABD'nin koronavirüs ile mücadele geç kaldığını belirten Gates, ülkenin koronavirüsü erkenden engelleme şansını kaçırdığını ve bu konuda hızlı hareket etmediğini söyledi.

'EVDEN ÇIKMA YASAĞI UYGULANMALI'

Bill Gates, katıldığı bir canlı yayın esnasında şu ifadelere yer verdi: ''ABD, koronavirüsü erkenden engelleme fırsatını kaçırdı. Devlet, insanların evden çıkmasını engellemeli ve daha sert kurallar koymalı. Ayrıca ülkedeki temel yerler dışında bütün işletmeler de kapatılmalı.

Bu söylediklerim belki de ABD için bir ekonomik felakete yol açabilir. Ancak bu zor kuralları ne kadar erken uygularsanız o kadar hızlı sonuç alırsınız ve çabucak normale dönersiniz.''

'TES SAYISI ACİLEN ARTTIRILMALI'

Bill Gates, ayrıca ülkenin olası koronavirüs hastalarını tespit edebilmek için test sayısını artırması gerektiğini belirterek, ''Hala test sayısını artırmıyor ve yalnızca ihtiyacı olan insanlara test uyguluyoruz. Test konusu acil bir şekilde organize edilmeli ve sayı artırılmalı.'' ifadelerini kullandı.

Bill Gates, dünyayı etkisi altına alacak virüslere karşı 2015 yılında katıldığı bir konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

''Gelecek yıllarda eğer dünya genelinde 10 milyon insan ölecekse, bunun nedeni çıkan savaşlar değil, bulaşıcı virüsler olacaktır. Ancak biz, herhangi bir salgını durdurmak için çok az yatırım yapıyoruz.''

Yorumlar
Günün Manşetleri