DÜNYA

Çin'de iki haftada 10 bin kişilik iki hastane yapıldı

Virüsün merkezi konumundaki Hubei eyaletinin Vuhan kentinde ise yapımı sekiz gün önce başlayan 1000 yataklı hastane Pazartesi günü açılıyor. Benzer büyüklükte bir hastanenin daha Çarşamba günü tamamlanacağı açıklandı.

Çin'de ortaya çıkan ve en az 24 ülkeye yayılan, Rusya, Nepal ve Moğolistan'ın kara sınırını geçişlere kapatması ülkede çözüm yolları tam gaz devam ediyor...

Çin, virüsün merkezi konumunda bulunnan Vuhan kentinde yapımına 8 gün önce başladığı dev bir hastaneyi önümüzdeki Pazartesi günü açıyor.  Çin medyasına göre hastanede, orduya bağlı sağlık çalışanlarından oluşan bin 400 kişi görev yapacak.

Benzer büyüklükte bir hastanenin daha Çarşamba günü tamamlanacağı açıklandı. Ulusal Sağlık Komisyonu sözcüsü Jiao Yahui, sözkonusu iki hastanenin tamamlanması ile kentteki yatak kapasitesinin 10 bine ulaşacağını söyledi. Reuters haber ajansına konuşan Yahui, bu kapasitenin, salgınla mücadele için yeterli olacağını savundu.

Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Yorumlar
Günün Manşetleri