DÜNYA

Çinliler bu kadının yardım feryatlarını konuşuyor

Ölümcül koronavirüsünün ortaya çıktığı Çin'de yürek yakan görüntüler gelmeye devam ediyor. Çinli bir kadının yalvarışları ise kameralara böyle yansıdı..

Koronavirüsün ilk ortaya çıktığı yer olan Çin'in Wuhan kentinden korkunç görüntü!  Wuhan'da bir kadının balkondan umutsuzca yardım çığlıkları attığı anlar görüntülendi. 

ÇARESİZLİĞİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ
Karantinaya alınan ve halkın evlerine hapsedildiği Wuhan'da çekildiği belirtilen yeni görüntülerde bir kadının balkondan umutsuzca yardım istediği anlara ait bir video ortaya çıktı. Videoda kadının "Kocam ölüyor. Birisi lütfen bana yardım etsin. Hiçbir şey yapamıyorum" sözleri, virüsün neden olduğu Çin'de insanların çaresizliği gözler önüne serdi.

Çin'de başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü, kontrol edilememiş ve kısa sürede hem Çin'e hem de çevre ülkelere yayılmıştı. Onlarca ülke vatandaşlarını Çin'den tahliye ederken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yeni tip Corona virüs salgınıyla ilgili 'uluslararası kamu sağlığı acil durumu' ilan etmişti. 

KORONAVİRÜSTEN ÖLNELERİN SAYISI YÜKSELİYOR
Çin'de yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında can kaybı 812'e, virüsten etkilenenlerin sayısı 37 bin 198'e yükseldi. Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde etkisini giderek artıran ve yeni ismi "yeni koronavirüs zatürresi" (NCP) olarak duyurulan salgın nedeniyle yaşanan can kaybı 812'ye ulaşırken, virüsten etkilenenlerin sayısı 6 bin 188'inin durumu ciddi olmak üzere 37 bin 198'e çıktı.

Yorumlar
Günün Manşetleri