DÜNYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya kararı Yunanistan'ı çıldırttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul'un fethinin yıl dönümü vesilesiyle Ayasofya'da Kur'an okunacağını açıklamasının ardından Yunanistan Hükumet Sözcüsü Stelios Petsas'tan açıklama geldi. Petas, durumu 'meydan okuma' olarak yorumladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün video konferans yöntemiyle gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından İstanbul'un Fethi'nin 567. yıl dönümü nedeniyle bugün Ayasofya'da Fetih Suresi okunacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerinden rahatsız olan Yunanistan'dan ilk resmi açıklama geldi.

'BU BİR MEYDAN OKUMA'

SKAI TV'ye konuşan hükümet sözcüsü Stelios Petsas, Yunan hükümetinin Ayasofya'da yapılacak bir etkinliği onaylamadığını söyledi.

Petsas, "Ankara'nın Ayasofya'da yapmaya hazırlandığı etkinlik rahatsız edici ve kınanmayı hak eden bir konu. Çünkü Ayasofya dünya kültür mirasına ait bir müze olarak kabul ediliyor ve şu anda başka amaçlarla kullanılıyor" ifadelerini kullandı. Ayasofya ile ilgili tartışmaların ilk kez yaşanmadığını hatırlatan Petsas, "Bir meydan okuma olan bu durumu takip ediyoruz. Ancak her zaman uluslararası hukuka dayanan iyi komşuluk ilişkilerini öne çıkaracağız" şeklinde konuştu.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri