DÜNYA

DSÖ Başkanı açıkladı: 'Öncelikli konumuz bu olmalı aksi durumda çok insan ölecek!'

DSÖ Başkanı Ghebreyesus yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüs Covid-19 pademisinin hızla yayıldığını söyledi.

Bilindiği üzere Dünya Sağlık Örgütü, kısa bir süre önce koronavirüs salgınının artık 'pandemi' olarak nitelendirilebileceğini söylemişti.

Bu koronavirüs salgınının küresel çapta bir boyut kazandığı anlamına geliyordu.

Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) yapılan yeni açıklamada ise yeni tip koronavirüs pandemisinin “açık bir şekilde hızlandığı” ancak salgının gidişatının değiştirilebileceği belirtildi.

'ÇARESİZ SEYİRCİLER DEĞİLİZ'

DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinin hız kazandığını belirterek, “Çaresiz seyirciler değiliz. Bu salgının gidişatını değiştirebiliriz” ifadelerini kullandı.

'SADECE SAVUNMA YAPARAK KAZANAMAYIZ'

Koronavirüsle mücadeleyi futbol taktikleriyle karşılaştıran Tedros, “Bir futbol maçını sadece savunma yaparak kazanamazsınız. Saldırmalısınız da” diye konuştu.

Tedros, fiziksel mesafe koymanın salgının yayılımını yavaşlatabileceğini dile getirerek bunun, “kazanmamıza yardımcı olmayacak bir savunma önlemi” olduğunu da sözlerine ekledi.

'VAKALARI KARANTİNAYA ALIN! YAKIN ÇEVRESİNİ TAKİP EDİN!'

“Kazanmak için virüse karşı agresif ve hedeflenmiş taktiklerle saldırmamız gerekiyor” diyen Tedros, tüm şüpheli vakaların teste tabi tutulması yönündeki çağrısını yineledi.

Tedros, tespit edilen her vakanın izole edilmesi ve bakımının yapılasının; her yakın temasın izlenmesi ve karantina uygulanmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

'TEDAVİSİ HALA BULUNAMADI'

Covid-19’a karşı aşı ve ilaç üretme yönünde yürütülen araştırma ve geliştirme faaliyetlerine de övgüde bulundu. Ancak Tedros, Covid-19’a karşı henüz etkili olduğu kantlanmış bir tedavinin bulunmadığını ifade etti.

'AKSİ DURUMDA BİR ÇOK İNSAN ÖLECEK'

Sağlık çalışanları arasında çok sayıda vakanın olduğunu gösteren “endişe verici” raporların olduğunu söyleyen DSÖ Başkanı, “Onları virüsten korumak en öncelikli konu olmalıdır zira aksi durumda birçok insan ölecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri