DÜNYA

DSÖ ile ilgili ortaya atılan iddia gündeme damga vurdu!

Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele sürerken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile ilgili ortaya atılan iddia gündeme damgasını vurdu.

Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele sürerken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile ilgili ortaya atılan iddia gündeme damgasını vurdu.

DSÖ, Libya'ya Kovid-19 ile mücadele için yardım gönderme kararı aldı. Ancak bu transferde, ABD tarafından ambargo uygulanan ve Suriye rejimine ait Cham Wings havayolu şirketiyle BAE'den Hafter kontrolündeki Bingazi'ye tıbbi malzeme taşındı.

İddiaların hedefindeki hava yolu firması Cham Wings, Suriye'den Libya'ya Hafter saflarında savaşmak üzere giden askerleri taşımakla suçlanıyor.

TWITTER'DAN PAYLAŞILAN GÖRSEL ELE VERDİ

DSÖ'nün Libya ofisinin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Dünya Sağlık Örgütü, (DSÖ) Libya halkına insani yardım sağlamaya devam ediyor. DSÖ’nün Dubai'deki depolarından gönderilen, on altı tondan fazla ilaç, tıbbi malzeme ve ekipman Bingazi'deki Benina Uluslararası Havaalanına ulaştı" denildi.

DSÖ SESSİZ

Yaptırımları delmekle suçlanan DSÖ'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Cham Wings havayollarına ait uçakların modelleri ve kuyruk numaraları, Libya'ya yasadışı yollar kullanarak milis güçlerini nakleden uçaklarla birebir eşleşiyor

HAVAYOLU ŞİRKETİ YAPTIRIMLAR LİSTESİNDE

ABD Hazine Bakanlığı'na bağlı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC), 13582 sayılı emirle 2013 yılında Suriye merkezli Cham Wings havayollarına yaptırım uygulama kararı aldı. Havayolu şirketinin Avrupa Birliği (AB) ve ABD hava sahalarını kullanması 2016 yılında yasaklanmıştı. Ayrıca şirketin Suriye ve İran dışındaki banka hesaplarına da ABD Hazine Bakanlığı tarafından tedbir kararı konulmuştu. Yaptırımların gerekçeleri arasında "Terörü desteklemek, Suriye rejimi ve havayolları için maddi yardım, sponsorluk, finansal, materyal veya teknolojik destek, mal veya hizmet sağlama, İran ve Suriye arasında silah ve milis taşıma" gösterilmişti. 

Yorumlar
Günün Manşetleri