DÜNYA

Elimde olsa kapatırım demişti! Twitter'dan Trump'a yanıt geldi

Twitter, ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medyaya yeni düzenlemeler getiren kararnameyi imzalamasını 'gerici bir yaklaşım' olarak nitelendirerek, ifade özgürlüğünü sınırlandırdığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Adalet Bakanı William Barr'a sosyal medya şirketlerinin 'yanıltıcı uygulamalarına karşı' eyalet yönetimleriyle ortak çalışma konusunda talimat verdiğini açıklamıştı.

ELİMDE OLSA TWİTTER'I KAPATIRDIM DEMİŞTİ

Trump, “Kararnameyle sosyal medya şirketleri artık sorumluluktan muaf olmayacak. Bugün ifade özgürlüğünü en büyük tehlikelerden birinden korumak için buradayız. Twitter, saygın bir şirket olmasa ve hukuki hakkım olsa kapatırdım. Bu konuda avukatlar ile görüşüyoruz, hukuki bir süreç yürüteceğiz.” demişti.

Son olarak sosyal medya şirketleriyle ilgili kararname imzalayan Trump’a, Twitter yönetiminden yanıt geldi.

'İNTERNET ÖZGÜRLÜKLERİNİN GELECEĞİNİ TEHDİT EDİYOR'

Twitter yönetimi, Trump'ın bu adımının 'gerici ve politize olmuş' bir yaklaşıma sahip olduğunu belirtti. Twitter'dan yapılan açıklamada ayrıca, kararnamenin ifade özgürlüğünü ihlal ettiği aktarıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu kararname, yasalara gerici ve politize edilmiş bir yaklaşımdır.

Bölüm 230:  Amerikan inovasyonunu ve ifade özgürlüğünü korur ve demokratik değerler tarafından desteklenir.

Bu yasayı tek taraflı olarak aşındırmaya yönelik girişimler, çevrimiçi konuşma ve İnternet özgürlüklerinin geleceğini tehdit ediyor.”

Yorumlar
Günün Manşetleri