DÜNYA

Erdoğan, ABD'deki kongre işgali hakkında konuştu! Dikkat çeken Biden mesajı

Donald Trump destekçileri tarafından ABD kongre binasının işgal edilmesine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlığı tescillenen Joe Biden yönetiminin süreci devralıp sükuneti sağlayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de Kongre'yi işgal girişimi ile başlayan ve 4 kişinin hayatını kaybetmesiyle son bulan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

Tüm insanlığın yaşananlar dolayısıyla şok olduğunu belirten Erdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''TÜM İNSANLIĞI ŞOK ETMİŞTİR''

"ABD tarihinde olmamış bir vakayla karşı karşıya kaldıklarını görüyoruz. Lafa geldiği zaman demokrasinin beşiği diye ifade edilen ABD'deki bu süreç, gerçekten tüm insanlığı şok etmiştir, şaşırtmıştır.

''15 TEMMUZ VE GEZİ OLAYLARINDA TAVIRLARI ÇOK FARKLIYDI''

Bizleri de aynı şekilde şaşırtmıştır. 15 Temmuz darbe girişiminde sessiz kalan ve farklı mesajlar yayınlayan ABD ve ABD medyası, Gezi olaylarında biz siyasilere ne gibi açıklamaları olmuştur, ne gibi tehditler savurmuştur ve bizim sabrımız siyasiler olarak o zamanki tavrımız çok açık ve net ortadayken, ABD'nin tutumu çok farklıydı.

''DEMOKRASİ İÇİN YÜZ KARASI''

O zaman işin başında Demokratlar vardı, Demokratlar neyse Cumhuriyetçilerin de aynı olduğunu gördük. Demokrasi için yüz karası olduğunu görüyoruz. 20 Ocak itibariyle Biden'a devir teslim yapılacaktır.

''BİDEN İLE ABD HUZURU SÜKUNA KAVUŞUR''

Bundan sonraki süreçte Sayın Biden ile ABD huzuru sükuna kavuşur. Böyle bir salgın döneminde hassasiyetle bu sürecin devam etmesi lazım. Uluslararası ilişkilerde ABD'nin de girmesi gerekir. Tabii 4 ölü var. Ölenlerin ailelerine sabırlar dilerken özellikle yaralılara da geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum." 

Yorumlar
Günün Manşetleri